Ko Tao

2011-07-21 15:36

Så er vi igen kommet til et sted med internet der virker.

Efter en uge på KhoSamui valgte vi at drage til en noget mindre ø lidt nordligere. Nemlig Ko Tao. Ko tao er en lille ø med kun 750 indbyggere og meget kendt for dykning og snorkle muligheder. Første aften oplevede vi at lyset gik flere gange pga blæsten og vi havde ikke lige fået fundet lommelygten frem, men den kom hurtigt ud af tasken. Pigerne syntes det var vældig morsomt.

Vores piger er jo ikke de store vandhunde så vi var lidt skeptiske i forhold til at tage dem med ud at snorkle. Trods vores skepsis valgte vi at arrangere en tur rundt om øen med stop ved forskellige strande der er kendt for en stor sigtbarhed under vandet. Da snorkleudstyret  var fundet frem og vi nåede frem til første stop på turen var vi fortsat begge noget skeptiske. Der var forholdsvis høje dønninger, men begge piger insisterede på at skulle i vandet. Det blev dog en meget kort tur og ingen snorkling overhovedet. Så var der vist ingen tvivl om at det ville blive en meget lang dag, hvis vi var nød til at blive på båden hele dagen. Dette blev dog i allerhøjste grad gjort til skamme ved næste stop. Vandet var roligt og pigerne ville igen gerne ud at svømme med udstyret på. Da de begge først hacde set at der faktisk er en helt ny verden under vand, var de ikke til at hive op på båden igen. Nikoline sitrede når hun skulle fortælle om alle de nye opdagelser og fisk hun havde set. En af hendes kommentarer var " Det er jo lige som at være med i "Supermario" under vand. Man er bare selv en del af spillet:-).

Det blev en meget vellykket dag, med indtil flere stop og snorkleture undervejs. Dagen sluttede af på en rigtig bounty strand hvor vi var så heldige at se både en blæksprutte og 8 hajer på ca. 2 meter( Og nej det er ikke en røverhistorie)

Efter denne yderst vellykkede dag valgte vi at tage en slappedag med en lang gåtur og lidt badning på stranden.

Pigerne ville gerne ud at snorkle igen og hvad gør forældre ikke for deres børn. De arrangerer selvfølgelig endnu en tur rundt om øen. Denne gang dog i en "longtail boat" Endnu en fantastisk dag med meget flotte fisk, koraler og godt vejr. Denne gang havde vi taget lidt mad med så vi kunne fodre fiskene. Det var en kæmpe succes at få fiskene til at spise direkte fra hånden.

Efter 5 dage på Ko Tao er vi nu havnet på Kho Phangnan i en hytte helt nede på stranden. Der er to skridt til en helt fantastisk sandstrand.

Det er et meget stille område vi er havnet i og turen herud forgik dog også igennem junglen på grusveje. Men det var hele turen værd, og allerede efter en halv dag i  hytten er vi overbevist eom at her kan vi godt bruge en uges tid.